Vad är Bingo

Hur spelas bingo på nätet?

Att spela bingo har länge varit en rolig och underhållande sak att göra, inte minst med långköraren Bingolotto i Tv4. I och med Internets ständiga utveckling och då inte minst inom spel och gambling så har givetvis möjligheten att spela bingo på nätet skapats. Genom olika spelsajter erbjuds idag flertalet olika möjligheter till att digitalt få njuta av det folkliga spelet bingo.

Själva spelet är egentligen detsamma som det är när du spelar det framför TV:n på lördags- eller söndagskvällarna. Du köper de antalet brickor du vill spela på och inväntar på att de olika numren skall dras och presenteras. Skillnaden blir att du gör det framför datorskärmen och att du måste genomföra köp av brickor med hjälp av pengar som du fört över till ditt öppnade konto på spelsajten. Du går således inte till en butik och köper din bricka utan när det spelas bingo på nätet så sker också alla kringliggande krav via nätet. Många sajter erbjuder så kallade insättningsbonusar vilket innebär att de lägger på en procentuell siffra på den summa pengar som du sätter in och lägger till den på ditt spelkonto.

Mer avancerad hjälpfunktion och fler bingobrickor

Att spela bingo på nätet möjliggör mer avancerad hjälp för dig som spelar. Dels kan du få svar på dina frågor ganska enkelt genom kundsupport eller via chatten   men det finns också hjälp att ta del av till själva spelandet. Bland annat kan du använda dig av en funktion som kallas för automatisk markering. Det innebär att spelprogrammet hjälper dig att markera de nummer som kommer upp på skärmen på dina brickor.

En funktion som kan vara väldigt tacksam att ha när du använder dig av flera brickor samtidigt när du spelar bingo på nätet. Du kan givetvis också sköta allting manuellt och markera själv på dina brickor. Systemet är uppbyggt på det viset att även om du skulle missa ett nummer på någon bricka så känner systemet av om du skulle ha vunnit och kommer att fördela den vinst du gjort dig förtjänt av även om du glöm att markera numret på din bricka.

Spela bingo på nätet är mer än bara ett spel

De flesta sajter som erbjuder bingospel har också en chatt som gör det möjligt för dig som spelare att samtala och diskutera med andra spelare runt om i världen. Chatten fungerar också som en kundsupport där det ofta finns moderatorer som hjälper dig med tips och problem som kan komma att dyka upp när du spelar bingo på nätet. Passa på att använda dig av hjälpen som finns när du får problem. Det är onödigt att chansa och tro att du gör rätt när det finns expertis att få. Glöm heller inte bort att det är viktigt att uppföra sig när du pratar med andra människor. Svordomar, rasistiska uttalanden samt reklam för ditt företag är ingenting som bingospelare sysslar med när de talar med sina medspelare. Lycka till!